Sörfőzde/Brewery

Csütörtökön ellátogattunk az osztállyal egy mini sörfőzdébe. Hogy hogyan kerültem oda, megtudhatjátok a bejegyzésből :)
We went to a micro brewery with the class on Thursday. So how did I get there, you can read it below :)




Szóval ebben a szemeszterben felvettem az Innováció című tantárgyat, amiből a beadandó az, hogy egy meglévő cégnek innovációt kell kitalálnunk. Bármit lehet, ami a céget előrébb viszi a piacon, akár olyan dolog is ami már létezik, de fejleszteni szeretnénk.

In this semester I have a module called Innovation, and the assignment is to find an innovation to an existing company. It can be anything which can take the company for a better position on the market, it also can be something which already exists but we want to improve it.

Az előadások és a szemináriumok is, csak erről a cégről szólnak január vége óta, és csütörtökön pedig elmentünk az osztállyal meglátogatni a céget.

Since at the end of January all the lectures and seminars are just about this company, and on Thursday we went to see the company.

Az út Derbytól kb. 20 perc kocsival (mi busszal mentünk) és egy farmon található a tényleg pár négyzetméteres kis vállalkozás.

The company is located on a farm, approx. 20min. far from Derby by car (we went by bus), and it is really a micro sized business.



Amikor odaértünk, akkor a fő sörfőző elmesélte, hogyan készítik a sört, milyen alapanyagokat használnak fel. Ezután kivülről is megnéztük a sörfőzőt és az egész farmot.

When we got there, the head brewer told us how they make the ale, what ingredients they use. After that we looked around the brewery and the whole farm.



Én voltam egyedül, aki belenézhetett a tartályba :)
I was the only one who could look into the tank :)



A farm szél erőművet és napelemet használ , továbbá egyeztetés alatt áll, hogy hogyan lehetne a vízet is alternatív módon előállítani.

The farm uses wind power and solar power, moreover they are negotiating about doing something alternative with the water as well. 







Miután kint is körbenéztünk, vissza lehetett menni a sörfőzőbe és megkóstolni két fajta sört. El kell, hogy mondjam erősebb ízre számítottam, egész lightos volt ahhoz képest, de kellemes finom volt.

After we looked around outside, we could go back to the brewery and taste 2 types of ale. To be honest, I thought it will be stronger, it was really light compare to my expectations, but it tastes good. 





Nem csak a sörfőzde van a farmon, hanem Póni klub, és egy farm shop is, ahol részben a farm, részben más helyi termékeket árulnak.

On the farm there is not just the brewery, but a Poni club and the farm shop as well, where you can buy stuff from which was produced on the farm, and from other local sources.

Az egyedisége még ennek a cégnek, az, hogy minden szombaton Brewing Experience-t ajánlanak, ami annyit jelent, hogy előzetes egyeztetés alapján, te saját magad kitalálhatod milyen sört szeretnél, a receptet megírod a fő sörfőzővel, majd egy szombati nap, egész napos program keretében te készíted el a saját söröd, és 3 hét múlva pedig a saját címkéddel ellátva 72 üveg saját sör birtokosa leszel. :) Erről én még sosem hallottam és nagyon megtetszett az ötlet.

The uniqueness of this business is, that every Saturday they do a Brewing Experience which means that in advance you can create your own ale by writing your own recipe with the head brewer, and on a Saturday as a whole day programme you can make your own ale, and after 3 weeks, so can collect 72bottles of your own labelled ale. :) I have never heard about this before and I really like the idea.



Nagyon tetszett ez a lehetőség, hogy elmehettünk és közelebbről is megnézhettük ezt a céget. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak az alkalmazottak. Remélem még visszamehetek a farmra, mert nagyon tetszett, és természetesen vennék még sört :)

I really loved this opportunity to go and see the business closer. The staff were really nice and helpful. I hope I can go back to the farm, because really liked it, and of course I want to buy more ales :)

A cég neve Nutbrook Brewery és itt meg tudjátok nézni a honlapjukat.
The name of the business is Nutbrook Brewery, and you can check their website here.