Leicester




A város nevét Leszter-nek kell kiejteni, ami elvileg ellent mond az angol nyelvtani/kiejtési szabályoknak (legalábbis ahogy mi tanuljuk otthon), mivel eredetileg Leicseszternek kellene kimondani, de ezt már megszokhattuk, hiszen Derbyt is Dárbinak ejtjük és nem Derbinek, és Buxtont sem Báxtonnak ejtjük hanem Buxtonnak. Na de mindegy... Ééés akkor még nem is beszéltem arról, hogy a megyék nevében a Shire (pl.: Derbyshire) nem Sájernek ejtjük, hanem Sirnek és a Worcester szószt nem vorcseszternek hanem voszte'-nek ejtjük... Lehet ez a Midlands-i akcentus :) Ti is észrevettetek már ilyen hasonló kiejtési furcsaságokat?

Leicester megyeszékhelye Leicestershire-nek és fontos kereskedelmi és ipari központ. 330ezren laknak a városban- a legmagasabb a régióban-, míg 480ezren Leicester vonzáskörzetében, ezzel kiérdemelte a 10. legmagasabb népességgel rendelkező angol város címét. Meg kell említenem, hogy Leicesterben két buszpályaudvar van, a Haymarket és a St Margaret. Ez azért fontos, mert amikor én mentem, nem tudtam, hogy két buszpályaudvar van, tehát így sikerült elkeverednem. (forrás: Angol nyelvű wikipedia)

Leicester is a county town of Leicestershire, and it is a very important commercial and manufacturing hub. The population is 330,000 people in the city- the highest in the region-, whilst 480,000 people in the wider Leicester Urban Area, making Leicester the 10th biggest English city. I have to mention that there are 2 bus stations: the Haymarket and St. Margaret. This is important because when I have been in Leicester I was not aware of this, so I got lost. (Source: Wikipedia)

Leicesterben még májusban jártam, interjúra mentem kétszer is, ezért nem volt sok időm képet készíteni, de párat azért sikerült. Nekem valamiért nagyon tetszett a város, talán lehet azért mert nyüzsibb mint Derby. Leicester tőlünk 25-30 perc vonattal (van közvetlen busz is Derbyból), ami elég jó, habár a jegy általában olyan 15-20font oda-vissza.

I have been in Leicester in May, I went to an interview two times, so I did not have much time to take photos, but I show you some. I do not know why but I loved the city, probably because it is busier than Derby. It is around 25-30 min by train (there are direct buses from Derby as well) which is really good, however the return ticket is about 15-20pounds.

 Ez a vasútállomás, ami a belvárosban van/This is the train station which is located in the city centre
 Leicester Piac/Leicester Market
Haymarket Toronyóra Emlékmű/Haymarket Memorial Clock Tower
Voltatok már Leicesterben? Ha igen, nektek tetszett?
Have you been in Leicester? If so, did you like it?