Csoportvezető/Supervisor

Két hétig nincs csütörtökön órám, ezért arra gondoltam, mivel az elsősöknek akkor van gyakorlati, éttermi órájuk, hogy megkérdezem a tanszékvezetőmet mit szólna ahhoz, ha csoportvezető lehetnék.
For two weeks on Thursdays I do not have lecture, so I thought because the first years' have their practical lecture in the restaurant, I will ask my tutor if it is possible to be a supervisor.

Leonard megengedte, ezért csütörtökön 10-re mentem az étterembe. Ezért nem kapok pénzt, ez teljesen önkéntes alapon működik. Másodévesként már szeretnék csoportvezetőként tapasztalatot szerezni, hogy aztán a következő évben már magabiztosan menedzser lehessek. Leonard nagyon sokat segített, elmondta mi is a feladatom, mibe tudok segíteni. Például el kellett magyaráznom pár diáknak, hogy hogyan szogálunk fel zsömlécskéket egy villa és kanál segítségével, hogyan terítsenek meg, és biztosítani azt, hogy a vendégek jól érzik magukat.

Leonard allowed me to work with the students so I had to be at 10am in the restaurant. I do not get money for this, it is a volunteer job. As a second year student I would like to gain experience as a supervisor, therefore in the next year I can be a confident manager. Leonard helped me a lot, he explained what are my duties and how can I help to students. For example I had to explain to couple of students how to serve bread with a spoon and fork, how to set up the tables and make sure that the guests feel well.

Ez egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy jobban átlássam ezt a rendszert, ki mit csinál az étteremben, hogyan működik és hogy megtanuljam felülről átlátni az eseményeket mint egy vezető. Ezáltal több embert megismerhetek, fejleszthetem a kommunikációs képességeimet és elindultam azon a hosszú úton, hogy egyszer majd vezető lehessek.

This is a great opportunity to understand the system, who is doing what, and how a real restaurant works and to be able to see and manage things as a leader. Hence I can get know more people and improve my communication skills, and I stepped on that long way where once I will be a manager.