Csirkepörkölt és a világhírnév

Ahogyan a cím is mutatja, a magyar csirkepörkölt elindul a világhírnév felé :) Kezdem a történetet az elejéről.
  Szóval mint már említettem, a tanszékvezetőm magyar származású (apukája magyar), ám mégsem tud magyarul, viszont a magyar ételeket ismeri. Szombaton pörköltet csináltunk. Norbi mondta, hogy kell, én meg csináltam. Eszembe jutott, hogy még anno megígértem Leonardnak, hogy viszek neki belőle. Összeraktunk egy adagnyit belőle, tettünk hozzá uborkát (lengyel boltból).
 A kép csak illusztráció
Nagyon nagyon megörült neki, majd mondott egy számomra nagyon jó hírt. (huhh, ennyi nagyon szó egy mondatban) Az iskolában szeretnének csinálni egy receptes könyvet, de nem akármilyet. Mivel sok féle nemzetiség van a vendéglátós szakon, ezért minden nemzetiség kap x oldalt a könyvben, leírja honnan jött, miért jött ide stb. és még képet is raknak ki róla. Mindenből 2 receptet kell leírni, tehát az én esetemben leves, második :) és desszert. Meg kell írni hozzá azt is, hogy 4 személyre ez mennyibe kerül. Már önmagában tetszik az ötlet, egy nagyon jó emlék. Erre úgy folytatta, hogy a határidőt még nem tudja, de sietni kell, mert aki a jövő évben (tehát szeptemberben) kezdi a vendéglátás szakot, az kapni fog ebből a könyvből egy példányt.
  Annyira örülök, hogy el sem tudom mondani. Végre Magyarország is ott lesz, elmondhatom, hogy hol van (sajnos nem sokan tudják), elmondhatom milyen jó ételeink vannak és mindent. Ott lesz a nevem hatalmas betűkkel és a képpel, és mindenki ezt fogja nézni. :)
  Ezekre az ételekre gondoltam:
Leves: Gulyásleves, és tyúkhúsleves. A gulyásleveshez odaírom majd, hogy ehhez túrós tészta ajánlott, de az angol boltokban sajnos nincs túró...
Második: Csirkepörkölt, és még valami
Desszert: Zserbó, és somlói galuska

Akinek bármilyen ötlete van, szívesen várom hozzászólásban.

UI.: Leonard azt mondta, nagyon ízlett neki és a feleségének is a pörkölt, pont úgy volt elkészítve ahogyan az apukája csinálta anno. (sajnos meghalt az apukája)