Üzenet

Kaptam egy e-mailt 2-3 hete egy 48 éves férfitől Magyarországról, érdeklődött munkakereséssel kapcsolatban. Próbáltam küldeni választ, de valamiért nem sikerült ezért felteszem a blogra, hogy eljusson hozzá az üzenetem. Szóval ezt írtam:

Lakást itt nagyon nehéz bérelni, mert credit checket csinálnak. Ez azt jelenti, hogy megnézik képes vagy-e fizetni az albit, de amíg nincs munkád, addig nem is tudnak ilyet csinálni (dolgozni meg nyilván csak akkor tudsz, ha van hol laknod). Szóval ez hülyeség, de sajnos ez van. Lehet ügynökségen keresztül lakást/szobát bérelni (GumTree nevű oldalról is lehet bérelni, de azt úgy hallottam nem megbízható), de itt számolni kell egy havi lakbérrel, deposittal (ami egy havi lakbér vagy több) és még egyéb plusz költségek.

Azt írtad minimális nyelvtudásod van, ami sajnos nagyon kevés. :( A címed, neved, születési dátum + minden fontos információt magadról gondolkodás nélkül el kell tudni mondani, és persze megérteni a kérdést. Ha ez megy, akkor ügynökségekhez tanácsolnám, hogy menj el, és ott kaphatsz takarítói állást, vagy gyári melót, ami vagy minimálbéres, vagy egy picit több (6-6.50Font/óra).

Őszinte leszek veled, ha nincs megtakarításod legalább annyi, hogy 2 hónapra ellegyél, akkor ne gyere ki. Sajnos senki sem tudja garantálni, hogy lesz munkád. Még középfokú nyelvtudással is nehéz néha munkát találni. Ez attól függ melyik városban van az ember, és milyen időszak van.

Ha jól tudom a gyerekek után kapnátok itt támogatást nem is keveset, akkor ha mindkét szülő dolgozik. Esetleg ha leírod hány évesek utána tudok nézni mik a lehetőségek. Itt az iskola ingyenes, csak az egyenruhát kell megvenni.

Remélem ezzel másnak is tudok segíteni, ha bárkinek bármilyen kérdése van, kérdezzetek nyugodtan Facebookon vagy küldj emailt.