Az első hét/ The first week

Péntek szombat vasárnap megkaptam a takarítói tréninget. Egy oktató jött velünk (3-an voltunk) és egész nap azt magyarázta, hogyan kell kitakarítani egy szobát, egy 5 csillagos hotel színvonalának. 
I got the housekeeping training on Friday, Saturday and Sunday. There was an instructor who explained how to clean a room for a 5 star hotel standard.
Hétfőn kaptam 2,5 szobát egyedül, majd kedden 4-et. Nem egyszerű kitakarítani egy szobát, mert mindent le kell portalanítani, tisztítani, hogy csillogjon- villogjon. Van olyan amikor úgy kell takarítani, hogy a vendég bent van szobában. Ez akkor van, amikor a vendég több napig, hétig marad. Habár csak 7 órát dolgozok egy nap, nagyon fárasztó, mert ebben a 7 órában kell megveszni. Nincs lazsálás, ez nagyon kemény meló :(

I got 2,5 rooms on Monday, and 4 rooms on Tuesday. It is not easy to clean a room, because everything must be dusted, cleaned to be tip top. Sometimes I have to clean when a guest is in the room. It occurs when a guest stay for couple of days or weeks. Although I work only 7 hours it is very tiring because I have to clean like crazy in this 7 hours. There is no idling it is a very hard work.




Néha így érzem magam/Sometimes I feel like this

Szerdán és csütörtökön szabadnapom volt, de aztán péntektől újra indul minden. Valószínüleg folyamatosan emelik majd a szobák számát. Egy szobát 45 perc alatt ki kell tudni takarítani függetlenül attól, hogy milyen piszkos.

I had day off on Wednesday and Thursday, but then from Friday everything starts again. Probably the number of rooms will increase continuously. One room has to be cleaned in 45 minutes no matter how dirty it is.

A 6 hónap alatt mindenhol fogok dolgozni, ami a takarítást illeti. A legmagasabb beosztás, amit most elérhetek, az a csoportvezető. Majd úgyis beszámolok az adott munkámról, de most egy darabig takarítani fogok, hogy megtanuljam az alapokat.

During this 6 months period I will work everywhere in terms of cleaning. The highest position what I can reach is a supervisor job. I will speak about my jobs later on, but now I clean for a while to learn all the basics.

Norbinak egészen más a munkája, ő commis chef, ami a legalacsonyabb fokozat a szakács ranglistán. Ebből ő is feljebb mászhat, lehet szekció/csoportvezető. Mivel az étterem nagyon forgalmas lesz nyáron, ezért úgy néz ki, hogy 12 órát és 5-6 napot fog dolgozni egy héten. 

Norbi has a different job, as he is a commis chef. The highest position what he can reach is a supervisor. The restaurant will be very busy in summer so it looks like that he has to work 12 hours and 5-6 days a week.


Már ledolgozott 6 napot, és legkevesebb 10 órát, legtöbb 13 órát dolgozott. Ez nagyon kemény, plusz ő még biciklivel jár be, ami szintén nagyon sok. Ez újabb dolgot eredményez, hiszen én 4-kor végzek, tehát meg kell tanulnom önállóan, nélküle megcsinálni dolgokat. Mint például ügyet intézni, és főzni. Ennek örülök, hiszen nem várhatom el, hogy mindig mindent ő csináljon, és már ideje, hogy ezeket megtanuljam. Az elmúlt pár napban készítettem spaghetti, pörköltet, rántott zöldségeket rizzsel. 

He worked 6 days already, minimum 10 hours and maximum 13 hours per day so far. It is very hard, plus he goes to work everyday by bike what is also too much. This brings a new situation, because I finish at 4, so I have to live independently and do things without him. Like dealing with different cases, and cooking. I am happy because I cannot expect him to do everything and now it is time to learn all these. In the last couple of days I cooked spaghetti, chicken stew and bread-crumbed vegetables.


Képek forrása: Google/ Source of picture: Google