Kanári Szigetek- Gran Canaria 5.

Következő megálló Firgas volt. Ebből a városból is csak egy kis részt láttunk, de nagyon tetszett.


A felső két képen látszik, hogy a szökőkút mellett végig csempéből kirakott padok vannak. Ahogy megyünk feljebb, véget ér a szökőkút, és a Kanári- szigetek összes szigete van kirakva csempéből (elneveztem csempetérképnek). A méretét látjátok, mert tudjátok viszonyítani a képen szereplő emberekhez. Egy kép a szigetről, a zászlóról, és egy tipikus tájkép az adott szigetről:

Gran Canaria:

Lanzarote:

Fuerteventura:

Tenerife:

La Palma:

La Gomera:

El Hierro:


Ez a kép a csempetérképekre néz vissza


Itt már elég magasan vagyunk, nagyon közel a felhőkhöz. Egy icipicit szemerkélt is az eső. (mondanom sem kell szétfagytam :) )

Ezek a képek Valleseco felé készültek. Vallesecot száraz völgynek (dry valley) nevezik, habár ez a legcsapadékosabb vidék a szigeten.


Vallesecoban megálltunk egy étteremnél. 10Euróért kaptunk egy komplett ebédet, abszolút megérte.
Egy nagy bajom volt, hogy nem ülhettünk oda ahova akartunk- pedig jó lett volna egy romantikus ebéd Norbival, hiszen ráláttunk az egész völgyre 1000- 1500m magasságból.

De így legalább megismerkedtünk egy holland házaspárral. Kiderült a fiúk, ugyanazt tanulja mint én, csak Svájcban...
Az étterem nagyon szép volt, a pincérekről nem tudok mondani semmit, nem nyűgöztek le a kedvességükkel. Előételnek kaptunk kenyeret, és két féle szószt, + sajtot. A főételnél két választási lehetőség volt: hal, vagy steak (ismét az angoloknak kedvezve). Mi a steaket választottuk, amihez volt saláta és sült krumpli. Közben annyit ihattunk amennyit akartunk. Lehetett inni kólát, vörösbort, vizet, majd később hoztak helyi rumot, ami isteni finom volt. Nem nagyon szeretem a röviditalokat de ez nagyon finom volt. Két fajta desszertből lehetett választani: jégkrém, vagy banán. A jégkrémet választottuk, és a csomagolása úgy nézett ki mint egy joghurt.