Újabb kalandok várnak ránk...

A mai nap több szempontból is eredményes volt:

Norbi nagyon régóta szeretett volna egyetemre járni, ezért ma elmentünk Buxtonba, hogy ennek utánajárjunk. Mivel nincs érettségije, ezért úgy gondoltuk nem fogják felvenni. De: A munkatapasztalatai és az élettapasztalatai miatt a tanszékvezető lehetőséget látott Norbiban, így megadta neki az esélyt, hogy szeptember 19én elkezdje a Culinary Arts (Konyhai Művészetek) szakot, levelező tagozaton. Viszont ha megüresedik egy hely nappali tagozaton, akkor átveszik. (erre nagy az esély) 2 évig ezt a kurzust fogja csinálni (nekem is két év van az egyetemből), tehát a diplomaosztón mindketten ott leszünk, csak Norbi egy "gyengébb" bizonyítványt kap. Ha a második évet Norbi 4es átlaggal zárja, akkor tanulhat még egy évet, ezáltal ugyanolyan diplomája lesz mint nekem.

Sok kérdést vet fel ez a dolog, amiket még nekünk is át kell gondolnunk. Januártól szeretnénk Buxtonba költözni, és ott találni munkát. Ebben az egyetem segíteni fog, így nem aggódok.

Időközben leépítés volt Norbi munkahelyén, mert nem tudtak több szerződést szerezni, ezért minden ügynökségen keresztül dolgozót elküldtek. Így, most az én fizetésemből élünk.
Szüleimnek hála a most felmerülő költségeket (buszbérlet kettőnknek, és egyenruha Norbinak) ki tudjuk fizetni.

Mindent megfogunk tenni azért, hogy helytálljunk, és a lehetőségeket mindennél jobban kihasználjuk. Az elkövetkezendő pár hónap ismét nehéz lesz, de ezáltal jutunk előrébb.

Kezdem a másod évet, ami sokkal nehezebb lesz, mint az első év. Rendezvényeket kell "egyedül" levezényelnünk, csoportvezetők leszünk, és a beadandók is nehezebbek lesznek.

A Holiday Inn-ben jól érzem magam, de ha költözünk, akkor búcsút kell ennek mondanom. Amit azért nem bánok, mert nem szeretnék mindig pincérkedni, előléptetésre pedig itt nincs lehetőség.

Mivel drága kutyuskámat otthon kellett hagynom, ezért nagyon kisállat hiányom van, és Norbinak is. Így úgy döntöttünk az itteni állatmenhelyről szerzünk egy vadászgörényt. Azért vadászgörény, mert a lakás szabályzata nem enged kutyát vagy macskát, és ezt a főbérlő is megengedte. Úgy olvastam átlagban 16 órát alszanak (az alvási ciklusát hozzánk igazítja be), és nagyon okos állatok, be lehet őket tanítani, csakúgy mint a kutyákat. A fenntartása sem költséges, tehát ideális kisállat a számunkra.

Tegnap facebookon láttam, hogy egy volt kollégám ingyen odaadná a jó állapotban lévő 3as bőr ülőgarnitúráját két fotellel, csak el kell szállítani. Norbi ezért ma bement egy bútor boltba, és holnap 5kor elhozzák a bútort a kollégámtól. Ez így 25Fontba kerül (kb. 7000Ft), úgy hogy mindent a szállítócég intéz. Egy új bőr ülőgarnitúra 700Fonttól kezdődik, tehát ez egy hatalmas segítség, hogy ingyen megkapjuk.

Elmondhatatlanul boldognak érzem magam (és Norbi is), hiszen már mindketten egyetemre járunk, dolgozni fogunk, ezáltal sok lehetőség nyílik meg.