Új munka/New job


A múltkori bejegyzésben írtam, hogy kaptam munkát. Most leírom mi történt a múlt hét óta.
In a previous post I wrote about that I got a job. Now I will tell you what happened since last week.


Szóval hétfőn elkezdtem dolgozni. Sosem szerettem korán kelni, de most muszáj. 5 órakor kell kelnem, hogy beérjek 6 órára, ez azt jelenti, hogy este 10kor már ágyban vagyok…

I started working on Monday. I have to tell you that I never liked getting up early, but now I have to. I have to wake up at 5 am to be at work for 6 am, that means I go to bed at 10pm…

Az első hét az ismerkedésről szólt és a csomagolásról. Vannak egészségügyi kütyük amiket valaki összekészít (kiszámolja miből, mennyi kell), valaki összeállítja mi pedig becsomagoltuk, aztán megy a raktárba. Úgy éreztem magam mint a Télapó segédje J Egész héten csomagoltunk egy helyben állva, és néha egy tréner segítségével összeállítottunk csomagokat. Nem volt egy izgalmas feladat, de nem telt/telik el úgy nap, hogy ne gondolnék arra, mennyire nehéz munkát végzetem a hotelben, és ahhoz képest ez semmi…

The first week was about know-how and wrapping. There are medical devices what someone prepare (count how many we need from what) someone assemble, we wrap and then go to the warehouse. I felt like I am the elf of Santa Claus J On the whole week we were standing while we were wrapping and sometimes with a help of the trainer we assembled devices. It was not an existing assignment but I always thought/think about how hard was to work in the hotel compare to this job….

Most a második héten és valószínüleg a harmadik héten is a Prep area, azaz az előkészítési részlegen dolgozok. Ez azt jelenti, hogy van egy lista, az alapján össze kell készíteni a csomagot. Meg kell találni mi micsoda és miből mennyi kell. Az elején elég nehéz volt úgy keresni valamit, hogy nem tudom mit jelent, de a tréner nagyon sokat segít. Ismét gazdagodtam sok új szóval mint például fecskendő (syringe), orvosi tampon (swab), varrat (suture), orvosi lepedő- szövet (drape) stb.
Ez sem egy izgalmas meló, de elvagyok, tetszik. Nem szakadok meg, mindenki nagyon kedves, és ráadásul már kettőkor végzek is, enyém az egész nap.

On the second and probably the third week I work on the prep area. It means that there is a list and we have to prepare the pack based on the list.  We have to find things and count how many we need. At the beginning it was difficult to find something because I did not know the names of the devices but the trainer helped a lot. I learnt some new words like syringe, swab, suture, drape, etc. It is not an existing job but I like it. It is not a hard job, everybody is nice moreover I finish at 2pm so I can do anything on the rest of the day.

Norbi most hétfőn kezdett el dolgozni egy szintén egészségügyi cégnél, a mi cégünk egyik beszállítójánál. Norbi feladata műanyag fröccsöntés, ami azt jelenti, hogy műanyag alaktrészeket csinálnak présgéppel. Nem nehéz munka és nagyon tetszik neki. A héten 8-tól 4.30ig dolgozik utána valószínüleg éjszakás lesz. A részleg vezető elmondása szerint bővülni fog ez a része a cégnek, ami azt jelenti, hogy akár Norbi feljebb is léphet a ranglétrán.

Norbi started in another medical company on Monday. His job is plastic injection moulding which means that they create plastic objects with hydraulic moulding machines. It is not a hard work and Norbi likes it. He has to work from 8 until 4.30 and after that probably he will work in a night shift. The manager of the department said that the department will grow in the near future which means maybe Norbi can get a better position.

Minden nagyon jól alakul, a lengyel párral is jól kijövünk, igazán kedvesek, tudunk együtt élni (remélem a jövőben sem lesz probléma). Múlt hét pénteken el kellett mennünk Skóciába a maradék cuccunkért, ezt is elmesélem a következő bejegyzésben, mert nem volt egyszerű történet.

Everything is going well and the Polish couple are very nice, we can live together. Last week we had to go to Scotland to pick up the rest of our stuff, I will write about it later because it was not easy.