Antikvárium

Ezt a bejegyzést Dominik ex- osztálytársamnak ajánlom -természetesen mindenki másnak is, hiszen azért írom ezt a bejegyzést-, mert tudom Dominik antikvárium imádó, így amikor meglátom ezt a könyvesboltot mindig eszembe jut.



Scriveners könyvesbolt a neve annak az 5 emeletes antikváriumnak, ahol már kétszer is jártam. Egyszer Dórival, másodszor pedig most, Kittivel.

Derbyshire legnagyobb antikváriumáról van szó, körülbelül 40ezer kötettel. Könyvkötéssel, és restaurálással foglalkoznak. Alastair Scrivener üzemelteti a boltot, és ő is restaurálja a könyveket, vagy köti be őket (ezt így kell írni?)

Ez az épület régen lakóház volt egy bolttal.


Nagyon szép otthonos a bolt, van kanapé, kandalló, fotel minden szobában.




Lehet teát, vagy kávét inni, ki mit akar. Szombatonként pincér szolgálja fel (ez áll a prospektuson). Becsületkasszás a dolog, ki amennyit akar annyit fizet. A "problémám" az, hogy nem kávézok (nem tartom problémának), tehát az kiesett, a teát pedig citrom nélkül szintén nem tudom meginni. Tehát az ötlet nagyon tetszik, de én mégsem használom ki.

Nem sikerült jól ez a kép, de annyi kivehető, hogy a kép közepén van két könyves fadoboz, ami szerintem gyönyörű szép, igazi kincs a könyvekkel együtt.


Az egyik szobában található egy zongora, nem tudom, hogy működik-e.
Azt hiszem ezt nem kell magyaráznom. Igen, a magyarok mindig és mindenhol ott vannak!



Térképek, szótárak is vannak itt



Köszönöm Kittinek a fényképeket, amiket az előbbi, és a mostani bejegyzésben mutattam.