Január 13 Orvosnál

Mára volt időpontunk Katival az orvoshoz. Valamiért a felső szintre kellett menni, még sosem voltunk ott. Izgultunk miért oda kellett mennünk, de végül minden rendben volt.
  Katinak kell egy E116 nevezetű formanyomtatvány, hogy az otthoni táppénzt kapja. A háziorvos (Angela) erről nem is hallott, de felírta, és majd utána néz. Ajánlotta a védőnőket, hogy hátha ők tudják. Ezután elmagyaráztam a saját problémámat neki, ezt kicsit lejjebb kifejtem. Szóval a GP (háziorvos) után elmentünk a védőnőkhöz, akik hallottak erről a papírról, de sehol sem találják. Átküldtek minket a Jobcentre-be, ahol nem hallottak így erről a nyomtatványról, de megadtak egy telefonszámot, és a hölgy beszélt is telefonon valakivel, de semmi. Átmentünk a védőnőkhöz megint, mert mondták ha nem jutunk semmire menjünk vissza. Az egyik hölgy azt mondta, a magyar nyomtatványt fordítsuk le angolra, és vigyük be a GP-hez. Felmerül a kérdés, hogy lefordíthatom én is, vagy hivatalos fordító kell?? Végül hazajöttünk, és felhívtuk a Londoni Magyar Nagykövetséget (LMN). A Nagykövetség sem ismeri ezt a nyomtatványt, pedig az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) kéri, tehát nem hiszem el, hogy olyat kérnek amiről itt kint nem tudnak semmit. Az LMN megadott ismét egy telefonszámot, amit felhívtam, ott közölte a nő, hogy egy másik telefonszám, egy másik részleg foglalkozik ezzel, ő csak beült a telefonhoz, úgy hogy elmegy meetingre, és visszacsörög.
Kb. 2 óra múlva visszacsörgött, hogy mégis menjünk vissza a háziorvoshoz. Visszamentünk de nem volt ott, és nem is várhattuk meg. A recepciósnak odaadtuk a magyar nyelvű formanyomtatványt, plusz írtunk levelet a dokinőnek. Még ott szenvedtünk, mert nem akarták megérteni mi a szitu (azt hitték a magyar nyomtatványt akarjuk kitöltetni az orvossal, és nem hitték el, hogy tényleg mindent bejártunk, hogy az angol verziót megtaláljuk), de végül felfogták. Elméletileg visszahív a dokinő, most azt várjuk.
  A háziorvostól szerettem volna kérni beutalót a nőgyógyászhoz. Ezt azért mesélem el, mert azt gondolom sok nőnek szüksége van arra, tudja ha Angliában van hogy és mint van ez a dolog, tehát nem azért hogy később megkapjam miért teregetem ki a szennyest ennyire.... Szóval a hölgy, a háziorvos fog megvizsgálni, és ha valami olyat talál,komolyabb valamit, akkor utal be a kórházba, a nőgyógyászhoz. Kicsit furcsa ez számomra, de nagyon kedves a háziorvos. Kellett kérnem dupla időpontot, és akkor kedden megvizsgál. Félek, de nagyon kedves a doki, úgyhogy valamennyire nyugodtan megyek oda. Rákszűrést 25 éves kor felett csinálnak csak...
  A térdem állandóan kattog mióta elestem görkorival. Akkor elmentem Bicskén a sebészetre, azt mondták nincs semmi baj, pedig mégsem jó. A dokinő azt mondta megvizsgálják a lábam valami másik, erősebb dologgal mint az ultrahang. Arról is várom, hogy értesítsenek, mikor hova menjek.